« Terug

Wat ben ik kwijt aan bijtelling?

Bijtelling auto van de zaak

Als je in een leaseauto gaat rijden krijg je te maken met de fiscale bijtelling. Bijtelling is het bedrag dat je betaalt voor het gebruik van de auto voor privéritten. De Belastingdienst beschouwt dit privégebruik als loon in natura. Hierover moet je belasting betalen. Als leaserijder betaal je bijtelling als je jaarlijks 500 kilometer of meer privé rijdt.

Hoe meer CO2 je auto uitstoot, hoe hoger de bijtelling voor het privégebruik van je auto wordt. De bijtelling is altijd een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Voor 2023 zijn de percentages onveranderd in vergelijk met 2022. 

Voor elektrische auto’s met een cataloguswaarde van meer dan 30.000 euro geldt als bijtellingspercentage 16% tot 30.000 euro. Daarboven geldt als bijtellingspercentage 22%.

Bovenstaande percentages gelden bij privé-gebruik van meer dan 500 kilometer per jaar. Woon-werkverkeer wordt gezien als zakelijk verkeer.

Meer informatie over bijtelling »

Regelmatig onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en onze aanbiedingen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief 

 Meld je hier aan »

Bijtelling bedrijfsauto

Rijd je ook privé in je zakelijke auto met grijs kenteken? Bijvoorbeeld voor je boodschappen of voor een vakantie? En is dat meer dan 500 kilometer per jaar? Dan moet je over deze privékilometers belasting betalen; ook wel 'bijtelling' genoemd.

Privégebruik van een zakelijke auto ziet de Belastingdienst namelijk als een vorm van arbeidsloon. Als je kunt aantonen dat je maximaal 500 kilometer per jaar privé rijdt, dan betaal je geen bijtelling. Een rittenregistratie loont dus de moeite!

Meer informatie over bijtelling »

Contact met ons

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Moobility?
We horen graag waar wij je mee van dienst kunnen zijn.
Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur
op telefoonnummer 085 - 077 00 66

Of stuur een e-mailbericht naar info@moobility.nl

Kom je er niet uit?

Laat het ons weten, we staan voor je klaar!

E-mail ons direct » Bel 085 - 077 00 66 » Contact »